Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit do 1l vody s kmínem, mírně osolíme. Mrkev, petržel, případně kousek celeru očistíme, nastrouháme nahrubo a přidáme do polévky. Vaříme doměkka. Dneska oproti našim prababičkám máme v kuchyni pomocníky, takže polévku můžeme rozmixovat, naše babči chléb pouze rozvařily. Přidáme rozšlehané vajíčko a dochutíme solí a pepřem. Polévku můžeme zjemnit mlékem nebo smetanou, na talíři posypat petrželkou či pažitkou a přidat si lžičku másla. .
Pepř je jedním z
nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho
výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo,
které si mnozí z nás ani neuvědomují.
Pepř černý je...
zobrazit článek